Tinggalkan Link anda

Pages

Wednesday, April 20, 2011

Baskin Robbins vs Tutti Fruitti


Aku merasakan lame dah aku tak keletak keletuk keyboard ni untuk menulis entry baru.
Kali ni pasal makanan lagi.
Asyik-asyik nak makan jek.
Camner nak kurus kalau makan aje?
Takper,tu la nama belog ni Gemok Gendut Gedempol.
Isu kali ini adalah:-

VS


Aku rasa nak dekat setaun lebih gak ar aku merasakan kebulur untuk makan makanan yang mahal.
Yerla,duit biasiswa pun tak dapat lagi.
Yuran sana-sini pun tak dibayar lagi.
Selalunya untuk menjimatkan bajet makan,
aku makan nasik ayam penyet yang berharga RM4.50 bersama air kosong -free-.
Ni dia Nasi Ayam penyet yang begitu mengenyangkan dan sangat bajet untuk dinner aku.



Sangat pedas tapi menyelerakan.
Yummy.

Kalau tak pun aku akan makan mi ni.
SEDAP!mi favorite aku.

Dek kerana Allah dah luaskan rezeki aku sekarang ni,aku pun inginlah mencube sesuatu yang mahal.
Sepertinya  si Baskin Robbins atau nama manjanya Basket Robben.



Nampak sedap kan?
ceteka ceteka aiskrim ape kah ini?
Aku pun tak ingat namanya.
Tapi yang sebelah tu adalah shake cappucino.
Hanya dengan 2 scoop of ice cream BR ni dengan topping cokelat dan air cappucino duit aku dah terbang sebanyak RM35.++

gulp
memang sedap!
Rasanya lain dari yang lain.
Rasa aiskrim yang sebenar.
Aku tau ramai lagi di luar sana yang selalu jek makan BR neh.
Ni masuk kali ke3 aku pekena BR ni.
Tu pun kadang-kadang.
Bila dibandingkan BR dengan TF(tutti fruitti),
aku rasa TF lagi sedap kerana rasanya yang masam2,topping lagi pelbagai dan khasiat yang sangat banyak.
So aku lebih setuju kalau korang menyukai TF dari BR.(ini hanya pandangan aku)


p/s: Terima kasih kepada penaja Nuffnang dan readers yang baik hati sebab klik iklan aku dan sudi menyumbangkan sedikit pendapatan di kala aku memerlukan tempoh hari.sayang u all la.

4 comments:

Akeyla Frr . said...

Heeee, welcome. hahaha . Baskin tk besh pun sebenanyaa X)

~hllaqollol~ said...

dua2 sedap! xtipu. serius (~_~) klu mkn,mst xnak mkn bnde lain dlu.nak bg rase eskrem lame2 dlm tekak.hehe

Faizal n Fashitah said...

wahhh...sedapnya dimakan kitak ehek. Kamek sik brapa glak la Baskin tok. Lebih prefer Häagen-Dazs ehek XD

Anonymous said...

standed je lah kot hrganya.. da mkn sdp hrga mcm 2 standed je la.. huhuhu