Tinggalkan Link anda

Pages

Thursday, February 17, 2011

Keputusan MyBrain15 sudah keluar

Berkurun lame dah aku menanti jawapan daripada MOHE yang menawarkan biasiswa baru yang dinamakan My Brain 15.

Jawapan: TAHNIAH!

Aku layak untuk dapat biasiswa ini.Alhamdulillah.
Allah perkenankan doa aku selama ini.
Ini akan menguatkan lagi semangat aku untuk meneruskan pengajian peringkat PHD.

Semalam,sebulat hati aku menolak tawaran J41-Jurutera awam di JKR.
Tapi hari ini Allah berikan aku masa depan yang cerah untuk meneruskan pengajian.
Walaupun presentation untuk evaluation aku adalah minggu depan.
Evaluation samada aku di downrate or dapat meneruskan pengajian.
Doa kan aku ye kawan-kawan.
Terimas!
Bahagia nya jiwa.
Terima kasih kerajaan MALAYSIA.
Syukur kepada Allah yang Maha Pemurah.


17 comments:

~eiFFa~ said...

congratz my dear!!! =)
so happy for u!

manueng said...

biasiswa ape tu?xpnah dgr pun...15 tu merujuk kpd ape?huhu

Ms Tikot said...

Tahniah & good luck ;-)

Dee said...

salam,

cane nak tau kalau dah kuar ea?

duan lang said...

tahniah mimi..

duan lang said...

tahniah mimi...

Mimie said...

Tq to all my dearest fren!

Manueng: biasiswa baru dr kerajaan utk menambahkan bilangan PHD dalam negra.

Dee: log in dekat website ni https://www.mohe.gov.my/MyBrain15/

dill said...

cik mimi..

baper lama ek awak apply baru dapat tau? nak tanya..biasiswa ni ada interview ke? KPT terus bayar ke atau still kena tunggu diorang proses lg?

sori byk tanya..saya pun apply gak..tp lom ade update..tgh sengkek ni..huhu..

Mimie said...

Hi dill.sebulan lebih gak ar saya tunggu result ari tu.ari tu saya apply dalam bulan 12.
kalau apply tuk bulan 12,result keluar pertengahan bulan 2.meaning kalau dill apply bulan 2 result maybe bulan 4 or 5.

Apply cepat2 k?saya pun dah 6 bulan sengkek sebab takder duit.sambil2 buat kerja part time.

Xder interview macam NSF.I.allah kalau nama dah listed,kompem dpt dalm sebulan after tu kot.duit pun tak masuk lg ni.baru result jek kuar.

dill said...

thanks mimi!

saya apply bln 1 aritu..masa seblum apply tu saya ada call..dia kata ada cut off date..kalau apply bln 1 dpt bln 4..huhu lamanyaa...

pas apply tu ada plak diorg bg masa 2wks utk edit2..so officially diorg closed application utk process 9.2 aritu..huhu..mmg sengkek nih..

lg satu nak tanya kan..diorg bg start dari tarikh yg diorg offer ke atau back dated dari tarikh kita start phd?

hehehe..byk lak tanya kan..mcm mimi keje kat KPT lak..hehe..sori!
and thanks..bestnya mimi dah dpt :)

Mimie said...

hi dill.
yang menyedihkan dorang tak backdated macam NSF.6bulan burn.Dia offer sy hanya tok 30 bulan jek.Sepatutnya 36 bulan bagi sape2 yg reg bulan 12 ni untung la.macam saya dia kira start dr bln 1 tp kalau mcm dill dapat kptsn bln 4 nt xtaw ar dia start kira dr bln brpa.

Sedih gak la at first sbb xback dated.tapi bersyukur giler sbb dpt.dgar2 dorang nak amek 500 applicant jek,tp yg apply thousand lebih.Ramai gak member se UTM tak dapat.

Btw Dill,All the best k?Duk U mane?

dill said...

ooo..mcm tu..
aik? ada jugak ke member mimi yg tak dpt? diorg kos ape? bkn yg apply myphd ni confirm dpt ke? kata nak amik 60000 kan? huhu..camne plak derang evaluate sape leh dpt sape xleh dpt? uwaaa!!! (byknya tanda soal?!)

cuak la camnih..NSF tu mende pulak? huhu..buta biasiswa betul la saya nih..gegege..

saya dak UTM gak..tp kat kl..huhu..tlg la doakan saya supaya dpt..betul ke nak amik 500 je..abis tu member2 yg tak dpt tu camne? leh wat rayuan? uwaaaaa

Mimie said...

Dill: erk.nanti saya buat satu entry pasal NSF n MYbrain dan menjawap segala pertanyaan dil.sebab esok saya dah kena presentation utk evaluate samada dapat truskan PHD or downrate to master.
PEACE! wish me luck~

dill said...

ooohh..sori2 mengacau mimi lak..

all the best! insyaAllah berjaya..ameenn...gambatte!!

dill said...

ooohh..sori2 mengacau mimi lak..

all the best! insyaAllah berjaya..ameenn...gambatte!!

dill said...

cik mimi..

just to share gud news..
Alhamdulillah saya dah dpt myphd..backdate from jan..tp duit lom dpt..bln depan kot..

so, gdluck to us! :)

Mimie said...

Dill: congratulation dear..sesama la kita menjayakan PHD untuk negara. -___- P.e.a.c.e